Translate

utorok 24. mája 2016

Aplikácie do tabletov (po slovensky)

Doba ide rýchlo, decká baví technika... 
Tak som sa pozrela na aplikácie do tabletov (máme doma systém Android, tak pre tento systém)... 
Dobré na cesty, na doma, na spestrenie (akože medzi učením, ale deťom to neprezraďte)... 
Ktoré aplikácie môžu našim deťom pomôcť?

Napríklad:

Tablexia
Tablexia je aplikácia na tréning kognitívnych schopností detí a mladých ľudí s dyslexiou. Je určená ako pre školy ako doplnok výučby, tak aj pre pedagogicko-psychologické poradne a samozrejme aj pre samostatný rozvoj ľudí s dyslexiou.



Diktáty
Máte problém s gramatikou? S touto aplikáciu si zlepšíte pravopis hravým spôsobom. Diktáty už budú pre Vás hračka. Čakajú Vás diktáty, v ktorých musíte vybrať správne písmeno zo slova v diktáte. Touto hravou formou zistíte Vaše najväčšie nedostatky, alebo si len zahráte hru na zlepšenie vašej gramatiky zo slovenského jazyka. Okrem diktátov tu nájdete aj rôzne otázky zo slovenského jazyka aj literatúry,ale aj testy z monitora.



Mozgožrút
Nenechaj svojho mozgožrúta hladovať! Mozgožrút je jedinečná edukačná hra určená pre šprtov a lajdákov od 8 do 99 rokov.V atraktívnom prostredí sa hráč naučí anglické slovíčka, počítať, písať diktáty, prenikne do tajov prírody a ešte omnoho viac. Hra je založená na pravidelnosti, opakovaní a zábave. Nezaberie viac ako 15 minút denne. Na prístup do aplikácie musíš použiť login a heslo z portálu www.bezkriedy.sk – náš softvér používa vyše 2.200 škôl na Slovensku. Tak a teraz si stiahni Mozgožrúta a hraj! Nezabudni! Len v hlúpej hlave môže Mozgožrút hladovať! Doplnené: Takže, ak škola nemá zmluvu s poskytovateľom, dieťa sa do daného systému nedostane... 


Mozgožrútik
Mozgožrútik je edukačná hra pre škôlkarov. Dieťa získava prostredníctvom hravého učenia denne potravu pre svojho Mozgožrútika. Hra je založená na pravidelnosti, opakovaní a zábave. Moderné grafické a obsahové spracovanie aplikácie a súťaživosť s kamarátmi zo škôlky vytvárajú atraktívny nástroj pre výučbu cudzích jazykov pre deti predškolského veku.
Logopedík je pre nich šikovná pomôcka. Nenahrádza prácu logopéda, ale pomáha pri trénovaní správnej výslovnosti. Obsahuje rôzne logopedické cvičenia, opakovanie počutého, videá so správnou výslovnosťou jednotlivých hlások, obrázky a schémy, riekanky a básničky.


Šikovný hláskovač
Učiť sa ★★★hláskovať po slovensky★★★ nebolo nikdy také zábavné ako s novou aplikáciou Šikovný hláskovač (Smart Speller) od firmy EduKidsApps!
Zábavnou cestou učí písmenká, rozvíja schopnosť hláskovať a vyslovovať hlásky: Vaše dieťa bude počuť ZVUK KAŽDEJ HLÁSKY samostatne (a nie meno hlásky zo šlabikára ako napr. ef, gé, zet a pod.) a správnu výslovnosť celých slov.


Slovenská gramatika
Aplikácia Slovenská gramatika je tu pre všetkých, ktorí si chcú precvičiť slovenský pravopis Hodí sa pre žiakov základných i stredných škôl, ako aj pre dospelých, ktorí by si chceli zopakovať, čo už zabudli.
Môžete si zvoliť z obrovského množstva testov zo slovenského jazyka, prehľadne zoradených do niekoľkých okruhov. Veľká časť z nich je úplne zdarma. Výsledky testov sú oznámkované a zaznamenané, takže si následne môžete overiť, kde ste urobili chyby. 


Výučbové hry pre deti
Výučbové hry pre deti (3-7 rokov).
Ucelená sada výučbových kartiček ponúka deťom veľa hodín zábavy a súčasne aj výučby. Výrazy a pojmy boli dôkladne vybrané pod dohľadom učiteľov základných škôl. Obrázky sú krásné fotografie a celou hrou deti sprevádza príjemný ženský hlas.
Prvých šesť lekcií je zdarma, plná verzia je za poplatok.


Abeceda pre deti -výučbové hry
Výučbové hry pre deti - Abeceda pre deti.
Interaktívna výuka slovenskej abecedy určená pre deti vo veku 4-7 rokov a doplnená krásnymi a výstižnými obrázkami.
Freewarová verzia obsahuje písmená A-H. Plnú verziu je možné zakúpiť.


Popis ku každej aplikácii je oficiálny popis, nie moja reálna skúsenosť (zatiaľ).


Viete o nejakých ďalších? Napíšte mi do komentu, poteším sa (a aj moje deti)...

#dyslexia #dysgrafia #poruchy_ucenia #skola 

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára